Cyberpunk szoftverek

A szabálykönyv által biztosított lehetőségek egyáltalán nem aknázzák ki azokat a páratlan lehetőségeket, melyeket némi programozói munkával könnyedén meg lehet valósítani.

Smartfegyverek

Ki kell dobni a támadást, a lövés csak akkor dördül el, ha a dobás találatot jelez. Ki lehet jelölni "barátokat", akiket nem tekint a rendszer célpontnak, a rájuk irányuló lövéseket blokkolja, vagyis nem sül el a fegyver, amikor "barátra" irányul. A célpontnyilvántartó rendszer rendszerint 6-12 védett személy adatait tartalmazhatja. Ez a fegyverrendszer lehetővé tesz egy különleges támadási módot, a pásztázást. A lövész mozgatja a fegyvert, nagyjából igyekezve befogni a célt. A fegyver automatikusan elsül, amint célkeresztje fedi a célpont sziluettjét. A lövész +7-et kap célzásra, de csak reflex értékének felét számíthatja be módosítóként (lefelé kerekíts), még a tűzfegyvereket sem. Semmilyen más célzóberendezéssel nem hangolható össze. Ha a dobás 1 ponttal kisebb, mint a célszám, akkor is elsül és tönkreteszi a ruhát.

A találat helye mindig véletlenszerű, testtájra célozni lehetetlen, a rögzített sáv lehet csak kivétel, például a 170 centiméter magasságra beállított állványon levő fegyver jó eséllyel fej-, a 120 centis valószínűleg haslövést ér el, a célpontok testmagasságától és egyéb körülményektől természetesen sok minden függ. Sorozatlövés esetén feleannyi találatot kap a célpont, mint a hagyományos lövés esetén, hiszen a fegyver kiszámíthatatlanabb. Viszont minden egyes kilőtt lövedék célt ér. Lőszertakarékosság szempontjából sem utolsó! Állványra rögzített fegyvernél nem probléma annak rángása.

Smart fegyverrendszert igényel. Mint minden smart megoldásnál, itt is használhatjuk a ravasz nélküli lőfegyvereket.

Népszerű Braindance megoldások, MRAM chipek

-Golf, szörf, lovaglás, sakk, síelés, tenisz, akupunktúra, grafológia, rajzolás, asztrológia.

-Játékok (600 db) az unalmas percek kitöltésére. LED kijelző szükséges.

-Tanulást segítő motivációs program: ki kell választani az ajánlott 225 tevékenység közül a kívánt témát, a program pedig szubliminális sugallatokat ad a tanulásra. +1 IP szerezhető havonta, plusz a tanulás pontjai. A kellemetlenségek elkerülése végett egyszerre legfeljebb INT számú beállítás ajánlott.

-Kapcsolat Program: kommunikációra, emberek iránti érdeklődésre ösztönöz, 1 pont EV-t regenerál hetente. Ha Empátiája maximális, nincs Emberiesség Vesztése, a program ösztönzése miatt gyakran kell szociális képzettségeket használnia (így közvetve segíti a fejlődést). A programot akciók kivételével - ahol sugallatai önveszélyessé teszik a karaktert - állandóan futtatni kell, különben visszaesik a cyberpszichózisba.

-Fejszámoló: tudományos számológép kapacitásával.

-CityMap: térkép, tömegközlekedési útvonalak és menetrend "tudja" és "lekérheti" változatban is. Utóbbihoz LED kijelző szükséges. Államonként egy chip. Létezik Nagyvárosok c. verziója, ami minden egymillió főnél népesebb város (USA vagy EU) adatait tartalmazza. Megtalálható benne a belföldi légijáratok menetrendje (USA, EU). Az első "tudja" verzióval ismer minden utcát és sikátort, de mint minden MRAM chip, ez is felülírja a korábbi ismereteket, vagyis újat nem tanulhat. Ha megnyitnak egy utcát, nap mint nap láthatja, mégsem kerül bele elméjébe az áthajtás lehetősége. Ezt inkább teljesen ismeretlen környezetben érdemes megvásárolni. Ismeret változatban a térkép szerkeszthető, ezt akkor "veszi elő", amikor akarja, mindig saját ismereteire támaszkodik.

-Polgári és büntetőjogi törvénykönyv. Hetente készül frissítés, ami külön megrendelhető.

-Vámtarifák. Hetente készül frissítés, ami külön megrendelhető.

-Biblia, Korán,

-Lexikonchipek: különféle szótárak, nyelvkönyvek, stb.

-Írás és olvasás kínai és japán változatban. Mivel képírásokról van szó, ezért a megfelelő nyelv ismerete nem szükséges. Szintenként kb. 4000 jelet tartalmaz a 40.000-ből.Készült: 2003.03.24.
Utolsó módosítás: 2003.12.08.

Vissza